Пошук по сайту:

У Вовчанську цілодобово точаться вуличні бої - Синєгубов

У Вовчанську цілодобово точаться вуличні бої - Синєгубов
У Вовчанську цілодобово точаться вуличні бої - Синєгубов

У Вовчанську, як і в попередні тижні, лінія фронту стабілізована по річці Вовча. У місті цілодобово точаться вуличні бої.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Цілодобово точаться вуличні бої. Наші воїни сконцентровані на максимальному знищенні ворожої живої сили та військової техніки. Намагаються покращити і своє тактичне положення. Бої йдуть за кожну вулицю, за кожен будинок”, - сказав начальник ОВА. За його інформацією, поки триває наступ на півночі, ситуація на Куп’янщині не змінилася: війська РФ не послабили тиску, напрямок дій не змінюється.

За його словами російська армія не припиняє штурмувати позиції ЗСУ на Харківщині по всій лінії зіткнення, однак Куп’янський напрямок залишається для окупантів пріоритетнішим за наступ на півночі області.

“На Харківському напрямку лінія фронту стабілізована, подальше просування ворога вглиб не допущено. Але ситуація залишається напруженою і складною. Тому що війська РФ, розуміючи, що потрібно й далі тиснути, попри неуспіх, вимушені підтягувати резерви – з Сумського напрямку і з Куп’янського навіть. Ще перевіряємо інформацію, що є й підрозділи, перекинуті з Херсонського напрямку”, - сказав Синєгубов.

У районі Липців українські захисники намагаються покращити своє тактичне положення. “Там знаходяться різні військові підрозділи, різні за ефективністю. Однак радує те, що наша легендарна 92 бригада повернулася на Харківщину. Ми за цей напрямок можемо бути впевнені, скажімо так”, - переконаний співрозмовник.

Читайте по темі: У РФ опублікували кадри удару по аеродрому у Кривому Розі

“Крім того, ворог продовжує нищити там цивільну інфраструктуру, переправи через річку Оскіл для того, щоб максимально ускладнити і життя цивільних людей. Тому ми знову сконцентровані на відновленні ось такої критичної інфраструктури”, - зауважив Синєгубов.

Він запевнив, що росіянам не вдалося просунутися на Куп’янщині: "Ні, там просування наразі немає, ми його не фіксуємо. Можливо, збільшення сірої зони, територій, на яких ведуться активні бойові дії, тому що ворог підтягує і туди резерви. Куп’янський напрямок, напевно, для ворога зараз навіть пріоритетніший, ніж на півночі, тому що там для нього все стало зрозуміло. І коли це стало зрозуміло – що просування немає, то й Путін заявив, буцімто Харків і не був ціллю цієї нової фази агресії. Ситуація на Куп’янському напрямку вкрай напружена. Однак вона повністю під контролем наших Збройних Сил”.

Синєгубов також розповів, що потенційно небезпечним напрямком вважається Золочівщина у Богодухівському районі, як і загалом територія на стику Сумської та Харківської областей, плани почати там активну фазу бойових дій у росіян були, вважає він. Їх не реалізували, оскільки окупанти змушені кидати сили на Вовчанський і Липцівський напрямки, впершись в українську оборону.

Читайте по темі:

ЗСУ вдарили ракетами по командному пункту росіян: ЗМІ пишуть про поранення генерал-полковника Теплинського
Росіяни стратили понад 110 українських полонених у в’язницях РФ, — Офіс генпрокурора
Ракетний удар по Дніпру: п’ятеро загиблих, кількість постраждалих зросла до 53
На Черкащині російська агентка отримала довічне за держзраду
Окупанти у Скадовську почали відбирати житло українців, які відмовились від російського паспорту
Окупанти атакували Полтавщину, зафіксовані влучання
Окупанти захопили мікрорайон «Канал» міста Часів Яр – DeepState
Російський ракетоносій "Серпухов" у Балтійському морі допоміг підпалити росіянин
Послав на@й і втік: У Мережі поширюють відео неадекватної поведінки клієнта ветеринарної клініки
Ракетний удар по Дніпру: п’ятеро загиблих, кількість поранених зросла до 47

Коментарі:

comments powered by Disqus