Пошук по сайту:

У РФ опублікували кадри удару по аеродрому у Кривому Розі

У РФ опублікували кадри удару по аеродрому у Кривому Розі
У РФ опублікували кадри удару по аеродрому у Кривому Розі

Російські військкори заявили, що на аеродромі на Дніпропетровщині пошкодили три військові літаки ЗСУ. Українське командування повідомило про атаку ракет "Искандер-М", які 3 липня атакували регіон.

Вдень 3 липня ракети ЗС РФ могли поцілити по аеродрому неподалік від Кривого Рогу у Дніпропетровській області. На відео, знятому російським розвідувальним дроном, видно момент удару по трьох військових літаках. Кадри обстрілу з’явились у Telegram-каналі Mash.

У дописі вказується, начебто від удару постраждав аеродром "Долгінцево". Спершу дрон зафіксував загальну ситуацію на летовищі — показав літак МіГ-29, який стоїть біля ангара, а потім туди в’їжджає. За мить з’являється стовп диму саме на місці стоянки. Росіяни написали, що сталось влучання ракети "Искандер" і літак суттєво пошкодили. Також заявляють, що постраждало два Су-25.

Удар по аеродрому 3 липня — реакція РФ

У Telegram-каналі Міноборони РФ не повідомляли про атаку на аеродром під Кривим Рогом. Натомість розповіли, що начебто вразили ще одне місце базування українських літаків у Полтавській області.

Атака на Кривий Ріг — інформація від командування ЗСУ

Українське командування не коментувало подію на Дніпропетровщині. Командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив про результати відбиття російської повітряної атаки, як відбулась вночі та зранку 3 липня. Командувач повідомив, що росіяни запустили по українцях 12 засобів ураження. Результати роботи ППО — 10 збитих цілей:

  • одна з трьох ракет "Искандер-К";
  • усі чотири авіаційні ракети Х-59;
  • усі п’ять дронів-камікадзе Shahed.

Також вдалось збити розвідуваний дрон "Орлан-10". Олещук наголосив, що основний напрямок удару ворога — Дніпропетровська область.

Обстріл України 3 липня, сили ППО, Повітряні сили qhiqqxiquiqudhab

Тим часом на події у Кривому Розі відреагував український волонтер Сергій Стерненко. Він зауважив, що росіяни дійсно ледь не у прямому ефірі транслювали удар по аеродрому. У дописі наголошується, що ворожий безпілотник вільно наводив ракету ЗС РФ, а йому при цьому ніхто не заважав.

Обстріл України 3 липня, сили ППО, Повітряні сили, Стерненко, аеродром

Зазначимо, 1 липня у соцмережах з’явились кадри попередньої атаки ракет РФ — під ударом опинився аеродром "Миргород". Російська влада запевняла, що вдалось пошкодити шість українських літаків. Водночас представник сил спротиву повідомив, що удар був, але руйнування не такі важкі, як описують у РФ. Також він гарантував, що ніхто не загинув.

Коментарі:

comments powered by Disqus