Пошук по сайту:

У Криму за доносом закрили дві мусульманські школи

У Криму за доносом закрили дві мусульманські школи
У Криму за доносом закрили дві мусульманські школи

У тимчасово окупованому Сімферополі закрили дві мусульманські школи за доносом проросійського кримськотатарського активіста Ейваза Умерова.

Про це повідомляє "Крим.Реалії",

"У Сімферополі 4 липня російські силовики з’явилися у двох релігійних мусульманських школах, де нібито виявили порушення і заборонену у РФ літературу. Після цього освітні установи було закрито. У кримському відділенні міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea Крим.Реалії розповіли, що школи закрили за доносом проросійського кримськотатарського активіста Ейваза Умерова", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Ейваз Умеров, який воює зараз проти України в штурмовому підрозділі російських військ, сформованому з ув’язнених, які уклали контракт з МО РФ, продовжує писати доноси російським силовикам.

Умеров на своїй сторінці у «ВКонтакте» опублікував інформацію про нібито антиросійську ідеологічну спрямованість цих шкіл. У коментарі до свого посту він повідомив, що «усім силовикам це відправляється і результати є».

Читайте по темі: Голова ДІЯРУ: Стан обладнання на окупованій Запорізькій АЕС фактично невідомий

Повідомляється, що до 2014 Умеров намагався очолити Судацький регіональний меджліс, але люди його не підтримали. Після анексії він увійшов до групи Руслана Бальбека, очолив російську громадську організацію «Національно-культурна автономія кримських татар», отримав посаду заступника російського глави Судацької адміністрації. Потім разом зі своїм покровителем потрапив у немилість російської влади Криму і втратив усе, у тому числі свободу.

Російська «влада» повідомляє, що закриті школи нібито належали до «проукраїнської мусульманської організації «Таврійський муфтіят».

З початку війни в Україні близько 700 тисяч мусульман опинилися під російською окупацією, а 300 тисяч стали переселенцями, повідомляє пресслужба представництва президента України в Автономній Республіці Крим.

Експерти та активісти зазначають, що «завоювати уми кримських татар» окупаційній владі в Криму не вдасться.

Раніше постійний представник Президента в Криму Таміла Ташева заявила, що серед колаборантів у тимчасово окупованому Криму є представники кримськотатарського народу, але їх відсоток невеликий.

Коментарі:

comments powered by Disqus