Пошук по сайту:

В окупованому Криму сталася пожежа на мисі Чауда

В окупованому Криму сталася пожежа на мисі Чауда
В окупованому Криму сталася пожежа на мисі Чауда

В тимчасово окупованому Криму виникла пожежа на мисі Чауда. Звідти російські загарбники запускають ударні дрони-камікадзе по території України.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"На супутниковому знімку, зробленому вранці в понеділок (26 червня - ред.), добре видно пожежу на мисі Чауда в анексованому Криму. Тут розташований військовий полігон армії РФ, з якого, за словами представників ЗСУ, російські військові запускають по цілях в Україні баражувальні боєприпаси типу "Шахед/Герань", - йдеться у повідомленні.

Наразі невідомо, що стало причиною пожежі. Про ракетні атаки або атаки безпілотників на цей район Криму останніми днями не повідомлялося.

Телеграм-канал "Кримський вітер" повідомляв, що на мисі Чауда пролунав вибух, після чого над ним почав здійматися дим. За даними джерел каналу, на мисі вибухнув боєкомплект.

Читайте по темі: Сили ППО збили 5 ворожих ракет Х-59 та 7 БПЛА на півдні

Що відомо про мис Чауда?

Згідно з картою, створеною журналістами, у районі мису Чауда розташовані кілька військових об’єктів РФ, зокрема полігон.

Він був закритий наприкінці 80-х, однак у 2016 році РФ знову відкрила його роботу. Також у 2019 році російські повітряно-космічні сили проводили тут авіашоу і навчання.

Російські військові забороняли кримчанам вхід на територію мису Чауда в період з 1 листопада 2022 року по 30 травня 2023 року.

 

Возгорание возле мыса Чауда в Крыму, 25 июня 2024 года eideiqzeiqrzhab

Коментарі:

comments powered by Disqus