Пошук по сайту:

Росіяни хочуть посилити Чорноморський флот РФ трьома носіями ракет " Калібр"

Росіяни хочуть посилити Чорноморський флот РФ трьома носіями ракет " Калібр"
Росіяни хочуть посилити Чорноморський флот РФ трьома носіями ракет " Калібр"

Йдеться про два кораблі проєкту "Каракурт", а також ще один проєкту "Буян-М" із загальним залпом у 24 крилаті ракети "Калибр"

Російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на джерела у суднобудівній галузі повідомляють, що Балтійський флот російського окупаційного війська у цьому році нібито має поповнитися ще трьома малими ракетними кораблями — йдеться про "Буря та "Козельськ" проєкту 22800 "Каракурт", а також "Ставрополь" проєкту 21631 "Буян-М".

Малий ракетний корабель "Буря" проєкту "Каракурт" eiqreiddiquhab

Малий ракетний корабель "Буря" проєкту "Каракурт"

Перші два кораблі побудовані на Ленінградському суднобудівному заводі "Пелла", третій — на Зеленодольському суднобудівному заводі. Крім того, як раніше розповідали у пресслужбі Балтійського флоту РФ, цього року він також має поповнитися підводним човнам, за попередніми даними йдеться нібито про субмарину "Великие Луки" проєкту 667(М) "Лада".

Щодо кораблів "Буря" та "Козельськ" проєкту 22800 "Каракурт", то обидва кораблі були закладені у 2016 році, спущені на воду у 2018 та 2019 роках відповідно, наразі перебувають на різних стадіях випробувань.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

Якщо ж говорити про "Ставрополь" проєкту "Буян-М", то це 12 і останній корабель цієї серії — всі інші кораблі добудовані (11 — у 2023 році) та перебувають у строю Каспійського, Чорноморського та Балтійського флотів.

"Серпухов" проєкту "Буян-М", фото ілюстративне

"Серпухов" проєкту "Буян-М", фото ілюстративне

"Ставрополь" було закладено 12 липня 2018 року, за інформацією з відкритих джерел корабель добудовується, хоча на початку 2020-х років російські ЗМІ повідомляли, що "Ставрополь" має бути введено у стрій у 2023 році.

Основне озброєння всіх трьох кораблів — вісім вертикальних пускових шахт для крилатих ракет "Калибр-НК", тобто загальний залп, який має отримати Балтійський флот у цьому році по кораблях, становить 24 ракети.

Тут може виникнути питання, а чи може РФ перекинути ці кораблі у Чорне море, то загалом це буде досить складна операція. Тут можна зауважити, що РФ, наприклад, вже має досвід перекидання корабля проєкту "Каракурт" до того ж Каспію. Крім того, варто згадати й нещодавню новину про те, що РФ хотіла перекинути свій ракетний корабель "Серпухов" проєкту "Буян-М" цього проєкту з Балтійського у Чорне море, але плани зірвала пожежа на кораблі.

Image 2

Але загалом сьогодні російські пропагандисти позиціюють поповнення Балтійського флоту трьома носіями ракет "Калибр" передусім є "посиленням на фоні зростання загроз з боку НАТО", і що ці кораблі передусім найкраще підходять для дій саме у цьому регіоні.

defence-ua.com

Коментарі:

comments powered by Disqus