Пошук по сайту:

Ізраїль завдав ударів по всій території сектору Гази

Ізраїль завдав ударів по всій території сектору Гази
Ізраїль завдав ударів по всій території сектору Гази

Ізраїльські літаки та танки завдали сьогодні ударів по всій території сектору Гази.

Про це повідомляє RTE з посиланням на місцеві джерела.

За словами місцевих жителів, ізраїльські літаки та танки завдали ударів по цілях у секторі Гази, коли радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван зустрічався з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу на тлі закликів США до проведення більш цілеспрямованої військової кампанії.

Очікується, що Салліван наполягатиме на тому, щоб Ізраїль знищував бойовиків ХАМАСу цілеспрямовано, а не здійснював повномасштабний наступ на місто Рафах на півдні сектору Гази.

Ізраїль тисне на це місто, яке, за словами ізраїльських посадовців, лишається останнім бастіоном бойовиків ХАМАСу.

Сотні тисяч палестинців залишили територію, яка раніше слугувала одним з небагатьох місць притулку для них.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

Ізраїльські війська також просунулися глибше у місті Джабалія на півночі Гази, повертаючись до району, який вони очистили раніше в ході збройного конфлікту. 

У ЦАХАЛі заявили, що їхні удари в Джабалії ‒ найбільшому з восьми історичних таборів для біженців в Газі ‒ є точними та мають на меті перешкодити терористам відновити там свою владу.

Напередодні переговорів, неназваний ізраїльський чиновник сказав, що прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу та його помічники спробують досягти угоди з Салліваном щодо необхідності продовження військової операції у Рафаху.

Коментарі:

comments powered by Disqus