Пошук по сайту:

На фронті за добу відбулося 130 бойових зіткнень, — Генштаб

На фронті за добу відбулося 130 бойових зіткнень, — Генштаб
На фронті за добу відбулося 130 бойових зіткнень, — Генштаб

Минає вісімсот одинадцята доба широкомасштабної війни, яку веде Росія проти нашої держави. Протягом доби відбулось 130 бойових зіткнень. Головна увага прикута до Харківського напрямку.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 14 травня 2024 року. Зазначається, що ситуація на фронті залишається складною.

Російські окупанти інтенсивно атакують за підтримки авіації, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці. Українські захисники стримують натиск ворога, завдають йому максимальних втрат.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку кількість ворожих атак зросла до 14. Бойові дії відбувалися в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Нескучне. Втрати окупантів протягом поточної доби тут становили близько 120 військовослужбовців ЗС РФ і 23 одиниці озброєння та військової техніки.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

На Куп’янському напрямку зафіксовано 20 бойових зіткнень, зокрема в районах Синьківки, Берестового та М’ясожарівки.

На Сіверському напрямку російські війська здійснили 9 атак неподалік Спірного, Івано-Дар’ївки, Верхньокам’янського та Роздолівки.

На Краматорському напрямку противник активізувався. Кількість ворожих атак значно зросла – до 21.

На Покровському напрямку ворог продовжує завдавати авіаударів, зокрема в районах Уманського, Новоселівки Першої та Желанного. Бойову авіацію окупанти залучали 16 разів. Ворог застосовує також КАБи. Загалом сьогодні на цьому напрямку відбулося 40 атак окупантів, найбільше – в районах Новоолександрівки, Нетайлового та Соловйового.

На Курахівському напрямку Сили оборони успішно відбили 9 ворожих атак. Противник зосереджує свої зусилля в районах Георгіївки, Новомихайлівки та Красногорівки.

На Придніпровському напрямку сьогодні ворог 5 разів атакував українських захисників поблизу Кринків, успіху не мав.

На Лиманському, Торецькому, Времівському, Гуляйпільському та Оріхівському напрямках значних змін у ситуації не відбулося.

Ситуація на фронті залишається складною: відбулося 130 бойових зіткнень – Генштаб uriqzeiqqiuhant eiqxidzeixkhab

Атаки росіян

Загалом ворог завдав 2 ракетні та 65 авіаційних ударів, здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Читайте по темі: На фронті за добу відбулось 139 боєзіткнень, найгарячіше на Покровському напрямку

Російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення Сумської області. Сьогодні загарбники завдали авіаційного удару в районі Дмитрівки.

Коментарі:

comments powered by Disqus