Пошук по сайту:

Росіяни почали використовувати дрони-ретранслятори для ударних дронів

Росіяни почали використовувати дрони-ретранслятори для ударних дронів
Росіяни почали використовувати дрони-ретранслятори для ударних дронів

За словами військового Сергія Бескрестнова, за допомогою особливих БПЛА російські окупанти можуть не тільки збільшувати дальність зв’язку, а й обходити дію РЕБ.

Збройні сили Російської Федерації застосовують дрони-ретранслятори, які передають сигнали від пульта оператора БПЛА і назад, збільшуючи в такий спосіб дальність зв’язку. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ і фахівець із радіозв’язку Сергій Бескрестнов (Сергій Флеш) у своєму Telegram-каналі 24 квітня.

За словами експерта, одна з цілей російських окупантів — здійснення польотів на 10-15 кілометрів за рахунок висоти ретранслятора. Крім того, окупанти використовують ретранслятори для обходу українських засобів РЕБ.

"Друга ціль гірша. Вони відправляють ретранслятори на шляху до нас і тому їхні FPV пролітають крізь РЕБ купола. Адже відстань від ретранслятора до FPV всього 1-2 кілометри", — пояснив Бескрестнов.

бпла, ретранслятор eiqruidetixhab

Військовий також показав сигнал ретранслятора на дроні, який пролетів просто над ним. Його вдалося засікти за допомогою аналізатора радіочастот.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

ретранслятор, сигнал

Спектр сигналу БПЛА

На початку січня 2024 року Telegram-канал In Factum повідомляв, що ЗС РФ почали застосовувати FPV-дрон-ретранслятор "Упир". Цікаво, що Сергій Бескретснов опублікував таке ж фото. За інформацією авторів, для передавання сигналів управління від пілота до FPV-дрона, і навпаки потрібні два пілоти. На той момент було зафіксовано поодинокі випадки використання такого безпілотника, тепер же, ситуація могла змінитися.

Коментарі:

comments powered by Disqus