Пошук по сайту:

Окупанти у командирському танку встановили матрицю від французької Thales

Окупанти у командирському танку встановили матрицю від французької Thales
Окупанти у командирському танку встановили матрицю від французької Thales

Успішний поступ бійців Нацгвардії біля Вербового дозволив захопити новий командирський танк військ РФ, в якому встановлено французьке обладнання для прицілу.

Прилад навідника в танку Т-72Б3 модифікації 2022 працює тільки через наявність французької матриці від компанії Thales. У сюжеті ТСН показали трофейну техніку російських окупантів.

Успішне просування українських військ у Запорізькій області дозволило 15-й бригаді Нацгвардії затрофеїти новий командирський танк. Це сталося біля населеного пункту Вербове.

Саме завдяки іноземним комплектуючим, які з 2014 року встановлювалися на техніку РФ, вона мала можливість вести прицільний вогонь на відстані 5 км. Тепловізійний приціл "Сосна-У" нового виробництва ефективно функціонує завдяки матриці з Франції.

"Проти таких танків важко воювати", – зазначив один із бійців.

Дивитись з 4 хв 10 сек.

Журналісти дізналися, що матрицю в обхід санкцій Росія отримувала через Білорусь. Невідомо, чи змогли російські загарбники налагодити нові схеми постачання французької електроніки.

Боєць 15-ї бригади Нацгвардії розповів, що приціли "Сосна-У" в окупантів закінчуються. Це змушує їх ставити не таке ефективне обладнання, яке розпізнає цілі на відстані 2-2,5 км. Таким чином, росіяни намагаються замінити якість кількістю, щоб зупинити просування українських військ.

Приціл "Сосна-У"

Російські танкові приціли "Сосна-У" створили завдяки закупівлі телевізійних матриць від французького Thales. Це сталося в обхід санкцій – з 2014 року компоненти поставлялися через Білорусь. Його встановлювали переважно на танки Т-72Б3 та Т-80БВМ. Найчастіше в тезці можна побачити приціл 1ПН-96МТ-02 від Вологодського оптико-механічного заводу, а "Сосна-У", за інформацією аналітиків, закінчується.

Коментарі:

comments powered by Disqus