Пошук по сайту:

Дрони постійно літали: СБУ не мала інформації про загрозу для вишу у Полтаві

Дрони постійно літали: СБУ не мала інформації про загрозу для вишу у Полтаві
Дрони постійно літали: СБУ не мала інформації про загрозу для вишу у Полтаві

Сьогодні, 4 вересня, під час брифінгу щодо влучання росіянами по навчальному закладу у Полтаві, виконувач обовʼязків начальника управління Служби безпеки України в Полтавській області Костянтин Семенюк сказав, що СБУ не знала про те, що цьому району чи цьому місцевому закладу загрожує обстріл.

Однак місцеві мешканці розповіли журналістам, що ворожі розвідувальні дрони літали над Полтавою протягом тижня. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Виконувач обовʼязків начальника управління Служби безпеки України в Полтавській області Костянтин Семенюк під час брифінгу щодо російського влучання у Полтаві розповів, що СБУ не мала ніякої інформації про загрозу обстрілу навчального закладу. 

Натомість місцеві, з якими поспілкувалися журналісти, кажуть, що протягом тижня бачили розвідувальні дрони в небі над містом.

Читайте по темі: На Харківщині затримали брата і сестру, які коригували удари РФ

«У нас тут дрони розвідувальні, а не ударні з отакими от хрестами літали весь тиждень. Я виходила на балкон, то і чула, і бачила», — каже Аля, мешканка Полтави. Слова жінки підтвердили й інші люди. 

У СБУ на це уточнення зазначили, що такої інформації не мали. І вважають, що це може бути чутками. 

У Інституті зв’язку, куди влучила ракета, було шість евакуаційних виходів, два з яких повністю обвалилися через російський удар. 

«Вибухи пролунали за 2 хв після початку повітряної тривоги. На момент прильоту, усі були на шляху до укриття. Найбільше кількість поранених серед тих, хто виходив через третій і четвертий евакуаційні виходи. Загалом у нас 6 евакуаційних виходів. Чотири з яких забезпечили безпеку людям, а два — повністю обвалились», — каже начальник обʼєднаного навчального центру військ звʼязку Ігор Міцюк.

Міцюк також зазначив, що для навчального центру це був звичайний день, кількість людей у цьому Інституті не була більшою, ніж зазвичай. 

Зранку 3 вересня Росія влучила у будівлю Інституту зв’язку у Полтаві. За дві хвилини до вибухів у регіоні оголосили про повітряну тривогу. Ввечері 5 вересня рятувальники закінчили розбирати завали. Загинули 55 людей, постраждали — 328 (ОНОВЛЕНО 20:55).

 eiqrkirtiedhab

Коментарі:

comments powered by Disqus