Пошук по сайту:

Військові та Безугла пишуть про удар по скупченню бійців ЗСУ в Полтаві

Військові та Безугла пишуть про удар по скупченню бійців ЗСУ в Полтаві
Військові та Безугла пишуть про удар по скупченню бійців ЗСУ в Полтаві

Російські війська могли вдарити по скупченню українських військових у Полтаві. Ймовірно, є загиблі та поранені захисники. Офіційно інформацію в Генштабі наразі не підтверджували.

Так, про можливу трагедію у соцмережах спочатку почали повідомляти місцеві жителі. Так, у фейсбуці мешканець міста Сергій Корнієнко наголосив, що "о 9:10 ракети потрапили туди, де було багато наших солдатів". За його даними, в результаті є нібито багато вбитих та поранених.

Полтава 1 qhiddkidriqqkhab

Що цікаво, саме в цей час відомий моніторинговий канал попередив, що Полтавщина знаходиться під обстрілом балістичних ракет. О 13:11 на каналі з’явилася інформація, що балістичний обстріл передмістя Полтави потребує офіційних коментарів від військового керівництва.

Полтава 2

Читайте по темі: Російська армія обстріляла автомобіль та мікроавтобус на Миколаївщині

Експерт зі зв’язку Сергій Флеш теж натякнув та трагедію в Полтаві. Пише, що там "велике лихо".

Полтава 3

Про можливий приліт у Полтаві написала й нардепка Мар’яна Безугла. Вона наголосила, що попередні ідентичні трагедії нічому не навчили.

"Полтава. Шикування в 128 бригаді нічому не навчило, ніхто не покараний, Залужний, Сирський, Павлюк все тоді "порішали". Маємо повторення і повторення трагедій. Де межа?", - написала Безугла.

Полтава 4

Наразі в Генеральному штабі ЗСУ поширену в інтернеті інформацію не коментували. Заяв від військового керівництва теж немає.

Російські телеграм-канали вже пишуть, що окупанти завдали ракетного удару по військовому училищу ЗСУ у Полтаві. Росіяни також публікують відео з начебто наслідками прильоту.

Подібна трагедія, як у Полтаві, сталася зі 128 бригадою 3 листопада 2023 року в одній із "гарячих" точок фронту у Запорізькій області, в селі Зарічне. Як згадували бійці ЗСУ, в той день командування вирішило організувати шикування на честь Дня артилерії. Бійцям хотіли урочисто вручити нагороди. Воїнам сказали стати в ряди та вишикуватися, що категорично забороняється військовим статутом у таких випадках. Лінія фронту пролягала всього лише в приблизно 15 кілометрах від населеного пункту. 

Окупанти дізналися про це та вдарили "Іскандером-М" прямо по скупченню ЗСУ. Загинуло 19 захисників та один цивільний, поранення отримали 49 осіб.

Коментарі:

comments powered by Disqus