Пошук по сайту:

Forbes: Сотні бійців ЗСУ можуть опинитися в оточенні на південь від Покровська

Forbes: Сотні бійців ЗСУ можуть опинитися в оточенні на південь від Покровська
Forbes: Сотні бійців ЗСУ можуть опинитися в оточенні на південь від Покровська

Потужне російське угруповання, чисельність якого може становити десятки тисяч людей, обминає значні українські сили, що утримують лінію між селом Мемрик та річкою Вовча.

Про це повідомляє журнал Forbes, який рекомендує негайно вивести їх з цього району.

«В результаті склалася лінія, що виступає на схід у російській обороні — цей виступ може стати пасткою для сотень українських солдатів, якщо російська армія проведе кілька рішучих маневрів», - вважає видання.

02.09.2024 - різне uriqzeiqqiuhant qhiqqxihxiudhab

02.09.2024 - різне

Читайте по темі: ЗСУ отримали 18 українських гаубиць "Богдана", які профінансувала Данія

Усередині цього виступу розміщені підрозділи 59-ї мотопіхотної бригади, 68-ї єгерської бригади, 117-ї бригади територіальної оборони та 15-ї бригади Нацгвардії. «Це значні сили, але їхня стійкість залежить від 25-ї десантної бригади, яка захищає місто Українка на північному кордоні виступу», - йдеться у статті.

Почати відступ із цього виступу вже зараз — «розумний крок з боку українського командування». "Їм було б доцільно відступити з цього району, перш ніж російські війська перекриють шляхи постачання та відступу", - вважає аналітична група Conflict Intelligence Team. Українські війська могли б вирівняти лінію фронту та побудувати нові укріплення за кілька миль на захід.

"Відмова від виступу призведе до втрати 30 квадратних миль території, але може зберегти цілі українські батальйони у критичний момент", - згадується у статті.

Тим не менш, існують і «оптимістичніші оцінки бойових дій навколо Покровська». Вони свідчать про уповільнення настання російських військ, що може дати українським силам час для зміцнення оборони та логістики.

Проте загалом позиції українських військ навколо Покровська залишаються вразливими, оскільки Генштаб «балансує між двома великими операціями: захистом Покровська та несподіваним українським наступом на Курську область».

Тому «військ майже не вистачає» та «втрата частин чотирьох бригад усередині виступу може стати катастрофічною для українців».

Коментарі:

comments powered by Disqus