Пошук по сайту:

У Британії українські військові тренуються вести бої в урбанізованій місцевості

У Британії українські військові тренуються вести бої в урбанізованій місцевості
У Британії українські військові тренуються вести бої в урбанізованій місцевості

У Британії інструктори зі Сполученого Королівства в межах багатонаціональної операції «Інтерфлекс» навчають українських військових вести бої в урбанізованій місцевості.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Одним із ключових аспектів цієї підготовки є навчання тактики боїв у міській забудові та сільській місцевості. Інструктори передають свої знання та досвід, допомагаючи українським військовим ефективно діяти в міських забудовах та населених пунктах.

Це включає патрулювання, пересування в міській забудові, основні принципи підходу до будинку, вхід в будинок, захоплення сходів, кімнат, приміщень, будівлі роз’єднуючи й послаблюючи сили противника, безпечну зачистку і утримання будівлі тощо.

«В умовах міської забудови не просто підійти до будинку і зачистити його. Військові повинні одночасно контролювати всю місцевість, що їх оточує, і зосереджуватися на всіх можливих загрозах. Всі рухи мають бути контрольовані, прицільні, зосереджені і професійні», - зазначив британський інструктор.

За його словами, «під час планування занять ми аналізуємо досвід українців та їхнього ворога, намагаючись надати максимум актуальних занять, щоб новобранці відпрацювали кожну дію правильно».

Читайте по темі: Розвідка США і Британії : Курська операція ЗСУ викликала питання в еліти РФ

Також зазначається, що не менш важливою є комунікація: ті, хто рухаються спереду, повинні передавати інформацію назад так, щоб вся група була обізнаною з обстановкою.

Після відпрацювання вправ інструктори аналізують дії та вказують на що потрібно звернути увагу новобранцям.

«Якщо ви прагнете відвоювати свої міста і села, вам необхідно знати і вміти, як це робити правильно. Ваші правильні дії мінімізують шанси ворога на успіх», - додав британський інструктор.

У Генштабі висловили вдячність народу Великої Британії та країнам-партнерам за безцінну підтримку, яка є важливим ресурсом для підвищення бойової готовності українських військових в умовах боротьби за свою незалежність.

Коментарі:

comments powered by Disqus