Пошук по сайту:

Хімзброя і системні "м’ясні" штурми: у 3-й ОШБр розкрили тактику російської армії під Куп’янськом

Хімзброя і системні "м’ясні" штурми: у 3-й ОШБр розкрили тактику російської армії під Куп’янськом
Хімзброя і системні "м’ясні" штурми: у 3-й ОШБр розкрили тактику російської армії під Куп’янськом

За словами речника 3-ї окремої штурмової бригади Олександра Бородіна, у напрямку села Борова зараз воюють дві ворожі дивізії. До їхнього складу входять не тільки росіяни, а й іноземні найманці.

Російські окупанти продовжують спроби тиску на українські позиції по всій лінії фронту, зокрема й на Куп’янському напрямку біля села Борова. Деталями поділився речник 3-ї окремої штурмової бригади (ОШБр) Олександр Бородін у коментарі "Суспільному".

За його словами, ЗС РФ застосовують піхотні штурми, а також упродовж останніх місяців щодня хімічну зброю. У зоні відповідальності, де перебувають бійці 3-ї ОШБр, зараз воюють дві дивізії ворожої армії.

"Коли вони усвідомлюють, що беруть "м’ясом", то роблять це максимально системно. З одного боку може здатися, що це — дрібні штурми, але вони постійні. Це — піхотні штурми, інколи із задіянням техніки та використанням хімічної зброї, яка не є летальною. Однак вона уражає очі та виводить людей з ладу на тривалий час. Тобто це і психологічна складова. І так щодня вже понад півтора місяця", — написав Олександр Бородін.

Окремо речник 3-ї ОШБр додав, що в напрямку села Борова проти українських захисників стоять як контрактники, так і батальйони добровольців та мобілізованих.

Читайте по темі: Сили ППО збили 30 ракет з 38 запущених

При цьому йдеться не тільки про росіян, а й про громадян інших республік, зокрема з переліку африканських країн.

"У них досить потужна артилерійська і FPV-складова. До того ж КАБи. Разом це дає їм можливість чинити вогневий тиск. Скажімо, ти заходиш у посадку з позиціями, а через місяць там немає ні посадки, ні позицій", — підсумував Олександр Бородін.

Коментарі:

comments powered by Disqus