Пошук по сайту:

Журналісти оприлюднили план зовнішньої розвідки РФ для дестабілізації України та Заходу

Журналісти оприлюднили план зовнішньої розвідки РФ для дестабілізації України та Заходу
Журналісти оприлюднили план зовнішньої розвідки РФ для дестабілізації України та Заходу

Журналісти опублікували розслідування про плани дестабілізації політичної ситуації в Україні та західних країнах-партнерах, розроблені Службою зовнішньої розвідки Росії, які відповідають за "інформаційну війну" із Заходом.

Розслідування базується на листуванні співробітників СЗР, що опинилося в розпорядженні видання The Insider.

Згідно з отриманою інформацією, група співробітників СЗР ще 2022 року запланувала масштабну кампанію з дезінформації населення України та низки західних країн, включно із США. Теми, "болючі для західного суспільства" (серед яких - нелегальна міграція, інфляція, наплив біженців з України), мали вкидатися як через спеціально створені інтернет-платформи, так і через уже наявні соціальні мережі й месенджери. А також - від імені фейкових "радикальних українських і європейських сил". Останнє, як вважали в СЗР, дасть змогу "виключити будь-яку прив’язку до РФ" і "транслювати практично будь-які тези, пропагувати найбільш лівацькі ідеї та висувати вимоги політичного й економічного характеру аж до повного абсурду".

Згодом співробітники СЗР, як стверджується, планували організувати проплачені вуличні протестні акції. "Собівартість виходу маніфестанта на акцію становить 100 євро. Час проведення акції - протягом 1 години. За цей термін здійснюється фото- і відеозйомка для подальшого тиражування в ЗМІ", - сказано в плані.

Усе це в листуванні називається "роботою з метою поглиблення внутрішніх суперечностей між правлячими елітами, ескалації антиурядових виступів і розгойдування аморфної частини електорату", яка "націлена на психоемоційний вплив, унаслідок якого випробовуваний перебуває на межі божевілля з огляду на те, що відома й звична йому картина світу руйнується на очах стрімкими темпами".

"Культивація страху за майбутнє, невпевненості в завтрашньому дні, неможливості будувати плани на перспективу, незрозумілості долі дітей і прийдешніх поколінь захльостує підсвідомість індивідуума панікою і жахом, і в перспективі призведе до ескалації протестної активності та інших негативних наслідків", - ідеться також у плані.

Читайте по темі: Військові кіберфахівці зламали сервери військово-промислових кластерів РФ

Водночас окремо наголошується, що заради втілення його в життя "міркуваннями моралі та моральності слід знехтувати".

Розслідувачі The Insider зазначають, що в плані СЗР відсутня конкретика, тому неможливо точно сказати, наскільки пов’язані останні відомі пропагандистські та дезінформаційні кампанії в Європі з опублікованим листуванням.

Водночас у матеріалі називаються конкретні імена і звання співробітників СЗР, які відповідають за "інформаційну війну" із Заходом. Вони діють під прикриттям Міжнародного центру безпеки "Миротворець", створеного в грудні 2020 року. Ключові фігури - 45-річний офіцер ФСБ і одночасно військовослужбовець військової частини СЗР № 33949 Михайло Колесов, співробітник СЗР Михайло Кульомин, який готував аналітичні довідки для "секретаря Ради Безпеки", його батько, генерал Олександр Кульомин із 12-го головного управління Міноборони РФ, а також керівник науково-технічної служби ФСБ Едуард Чорновольцев. Ця служба курирує головний хакерський підрозділ ФСБ та Інститут криміналістики, який розробляв отруту "Новачок".

У матеріалі The Insider не сказано, ким було зламано листування СЗР і як воно потрапило до журналістів.

Коментарі:

comments powered by Disqus