Пошук по сайту:

"Народний супутник" допоміг ГУР зробити 4173 знімків об’єктів ворога

"Народний супутник" допоміг ГУР зробити 4173 знімків об’єктів ворога
"Народний супутник" допоміг ГУР зробити 4173 знімків об’єктів ворога

Розвідники зазначають, що ICEYE дозволяє стежити за об’єктами військово-промислового комплексу РФ і його мережею логістики.

Фахівці Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України зробили 4173 знімки ворожих об’єктів із супутників. Про це ГУР Міноборони повідомило в Facebook в середу, 26 червня.

Там додали, що використовують космічний апарат ICEYE для виявлення російських цілей і захисту держави уже майже два роки. У розвідці підкреслили, новий рівень якості та оперативності здобуття розвідувальних даних став можливим завдяки пожертвам українців на "народний байрактар", кошти з якого були спрямовані на закупівлю супутника за запитом Міністерства оборони України.

Розвідка із земної орбіти "дозволяє здобувати дані як на тимчасово окупованих територіях України, так і в інших місцях планети, де перебувають військові сили і засоби терористичної Росії".

ГУР загалом зробило 4173 знімки ворожих об’єктів, серед них: 370 аеродромів, 238 позицій ППО та радіотехнічної розвідки, 153 нафтобази та склади пального, 147 складів ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів, 17 військово-морських баз.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

В об’єктиві ICEYE перебувають пункти постійної дислокації російських сил, полігони, військові містечка, центри мобілізаційного розгортання, що дозволяє відстежувати динаміку рухів Росії з особовим складом, розкривати її воєнні наміри з метою їхнього зриву.

"Народний супутник" дозволяє стежити за об’єктами військово-промислового комплексу РФ і його мережею логістики, куди належить і незаконний міст між Росією і тимчасово окупованим Кримом.

"Близько 38% з усього масиву даних... було використано для безпосередньої підготовки вогневого ураження ворога - це мільярди доларів збитків для Росії, і ціна її агресії буде зростати", - підкреслили в розвідці.

 eiqrtiukidxhab

Читайте по темі: На фронті за добу відбулось 139 боєзіткнень, найгарячіше на Покровському напрямку

Коментарі:

comments powered by Disqus