Пошук по сайту:

У Польщі через ракетний обстріл України піднімали у повітря F-16

У Польщі через ракетний обстріл України піднімали у повітря F-16
У Польщі через ракетний обстріл України піднімали у повітря F-16

У Польщі піднімали у повітря винищувачі F-16 для убезпечення повітряного простору через обстріл Росією території України.

Про це повідомляє у соцмережі X Оперативне командування ЗС Польщі.

“Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ударів крилатими ракетами та “Шахедами” по об’єктах, які розташовані, зокрема, на території західної України… Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, через активність польської та союзницької авіації у південно-східній частині Польщі може спостерігатися підвищений рівень шуму.

Підкреслюється, що востаннє активність російської авіації, під час якої завдавалися удари по інфраструктурі у західній Україні, спостерігалася вночі з 13 на 14 червня.

Згодом в Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що через зменшення загрози нанесення ракетних ударів по території, що межує з Польщею, чергування польської та союзницької авіації у повітряному просторі РП завершено.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

Президент Володимир Зеленський вважає, що деякі сусіди України, зокрема Польща, могли б збивати російські ракети на заході України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив нещодавно, що союзники мають повне право збивати зі своєї території російські ракети, що пролітають над Україною.

Коментарі:

comments powered by Disqus