Пошук по сайту:

Китай постачає до РФ летальне озброєння - у Британії та США є докази

Китай постачає до РФ летальне озброєння - у Британії та США є докази
Китай постачає до РФ летальне озброєння - у Британії та США є докази

Китайський фактор" із прямим посиленням рашистів озброєнням - наднебезпечніший з усіх можливих

Міністр оборони Грант Шаппс під час безпекової конференції у Лондоні повідомив, що в американської та британської розвідки є докази того, що Китай буде здійснювати постачання до РФ зброї найближчим часом, або вже здійснює такі постачання.

Наразі голова британського оборонного відомства та інші британські чи американські офіційні джерела не прокоментували цю заяву та не додали більшої інформації. Про саму заяву Гранта Шаппса пише Reuters.

І з боку Defense Express зазначимо, що увагу слід звернути на те, що мова на цей раз йде не про комплектуючі, не про верстати, на яких виробляються російська зброя, а саме про готове летальне озброєння. Бо вже станом на грудень 2022 року у США офіційно повідомляли, що Пекін передає деякі "дотичні речі", але не озброєння.

Більше того у РФ вже фіксувались не лише китайські дрони або засоби РЕБ, вже не є новиною постачання китайських броньованих автомобілів China Tiger виробництва Shaanxi Baoji Special Vehicles. Не говорячи вже про всюдиходи Desertcross 1000-3, які часто називають "гольф-карами".

Китайські бронеавтомобілі Tiger були помічені у "Кадирівців" eiqrriqzkiqukhab

Читайте по темі: У Китаї стався прорив дамби на озері, евакуювали майже 5,8 тисячі людей

Також слід зазначити, що на активізацію участі Китаю у допомозі РФ у війни проти України додатково може вказувати те, що держсекретар США Ентоні Блінкен наприкінці квітня здійснив особистий візит до Пекіна. І він відкрито попередив про накладання санкцій у випадку, якщо Китай продовжить військову співпрацю з РФ.

І в цій ситуації питанням залишається, що саме Пекін може продати РФ. Але китайський оборонно-промисловий комплекс - один з найпотужніших у світі, який виробляє фактично всі види озброєння. Більше того, має окремі лінійки озброєння та військової техніки, які призначені виключно на експорт. І це не беручи до уваги величезні запаси озброєн

Image 1

Тобто з усіх можливих негативних сценаріїв посилення РФ зброєю, саме "китайський фактор" об’єктивно є найгіршим з можливих та наднебезпечним. І він може торкатися всього озброєння, від бронетехніки, при цьому як старих запасів, так і нових зразків, артилерійських систем у радянських калібрах, автотранспорту, боєприпасів, далекобійного озброєння, включно із крилатими та балістичного озброєння тощо.

Таким чино, якщо Пекін дійсно відкриє експорт озброєння до РФ, то тоді про дефіцит та про якісь обмеженні можливості виробництва російської зброї можливо просто забути.

defence-ua.com

Коментарі:

comments powered by Disqus